Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 24 common:people_all_forms

Учениця Штунського ліцею Дарина Пікула стала переможницею ІІІ (фінального) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України

Date: 29 серпня 2021 о 19:33
66 views



Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України є одним із провідних заходів МАН. Щорічно конкурс проводиться з метою творчого, інтелектуального, духовного розвитку дітей країни, виховання їх у дусі патріотизму і демократичних цінностей, створення умов для формування інтелектуального потенціалу нації.

Основними завданнями конкурсу є виявлення і підтримка обдарованих дітей, залучення інтелектуально й творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції учнів, виховання в них самостійності, наполегливості, вміння формувати й обстоювати власну думку.

«Щороку близько 100 тисяч обдарованих дітей з усієї України беруть участь у відбірних І етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України. За результатами проведення І етапів у січні–лютому проводяться ІІ (регіональні) етапи. Найкращі представники територіальних відділень Малої академії наук України – переможці регіональних етапів конкурсу-захисту беруть участь у фінальному ІІІ етапі конкурсу-захисту в м. Києві. Загалом конкурс-захист відбувається в 65 секціях 12 наукових відділень майже за всіма напрямами природничих, гуманітарних і суспільних наук» - повідомляють на сайті Малої академії наук України.

Цьогоріч учениця Штунської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (зараз – Штунський ліцей) Дарина Пікула, здобувши перемогу у ІІ етапі конкурсу - захисту, гідно представила Волинь на фінальному етапі у місті Києві. Нагадуємо, що учениця є слухачкою відділення історії, секції етнології та презентувала тему «Культ домашніх тварин у світогляді та господарстві жителів Любомльщини». Завдяки наполегливій праці Дарини та її наукового керівника Катерини Оніщук робота учениці посіла ІІ місце у ІІІ (фінальному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт. За перемогу у конкурсі Дарина Пікула була нагороджена дипломом ІІ ступеня та медаллю. На сьогодні Дарина є студенткою факультету германської філології Київського національного лінгвістичного університету.

Хочемо відзначити, що науковий керівник Дарини – Катерина Петрівна Оніщук, вчитель історії Штунської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, вже не один рік працює з науковими роботами своїх підопічних. Завдяки її мудрості, наполегливості, наставництву школярі не лише формують свій науковий потенціал, а й займають призові місця на І, ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту. Щиро дякуємо Катерині Петрівні за її досвід та мудрість.

Вишнівська сільська рада та КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників щиро радіють успіхам освітянської родини та бажають успіхів у науковій діяльності. Бажаємо Дарині насиченого та цікавого навчання на шляху до здійснення своєї мрії, а Катерині Петрівні – ще багато талановитих та успішних вихованців.

Comments:
Only authorized users can leave comments.